Testausautomaatio Qubilea

Testiautomaatio

Rakennamme testiautomaatioratkaisuja kattamaan sellaiset ohjelmistotestauksen  testaustarpeet, joiden parista testausresursseja on järkevää vapauttaa muun oleellisen pariin. Mikäli hankit Qubilealta testiautomaatioratkaisun,  avustamme muovaamaan koko laadunvarmistusprosessin toimimaan entistä tehokkaammin sen rinnalla. Tämä parantaa tiimin tehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Mobiilisovellukset

Mobiilisovellusten automatisoidussa testauksessa on tavallista, että testiautomaatiota vaaditaan suoriutumaan useiden laitteiden yhtäaikaisesta testauksesta, joka on etenkin Android –maailmassa tärkeää.  Android ja iOS –sovelluksille räätälöimme UI-pohjaisen automaation vaikkapa Appium –pohjaisena ratkaisuna usean testilaitteen tuella avaimet käteen periaatteella.
Vaikka suosimmekin fyysisiä testilaitteita, käyttämämme testiautomaatioratkaisut ovat yhteensopivia tunnetuimpien mobiililaitepilvien kanssa, joka mahdollistaa laajemman testilaitevalikoiman hyödyntämistä.

Web-palvelut

Tyypillisin web-palveluiden automatisointitarve liittyy toistuvaan funktionaaliseen testaukseen, jossa testiautomaation rooli on varmistaa, että sivuston eri osa-alueet pysyvät toimintakunnoltaan moitteettomina jatkuvan kehityksen vauhdissa.  Robot Framework –pohjaisilla ratkaisuilla pystymme rakentamaan sekä mobiili- että desktop –ympäristöihin soveltuvaa testiautomaatiota, jonka tehtävänä on suorittaa haluttu testaussisältö määrätyssä selaimessa ja laitteessa.

Lisäksi useat asiakkaamme käyttävät yhteistyökumppanimme Usetrace:n automaatioratkaisua, joka soveltuu erityisesti ns. desktop-selainratkaisujen automatisoituun testaukseen. Pilvipohjainen Usetrace on erittäin nopeasti käyttöönotettava työkalu, joka ei edellytä erillistä testiautomaatioskriptien kehitystä tai hallintaa.  Qubilea tekeekin Usetracen kanssa jatkuvaa yhteistyötä!

Testiautomatisoinnin  prosessi

1. Kick Off – tapaaminen

2. Automatisoitavien testitapausten dokumentointi

3. Testiautomaatioympäristön rakentaminen

4. Testitapausten kirjoittaminen automaatioskripteiksi

5. Skriptien testaus ja järjestelmän vienti tuotantoon

Testiautomaatiomme ei pelasta, mutta helpottaa kehitystiimisi arkea ja testaajiltasi vapautuu enemmän aikaa tutkivan testauksen pariin.

Tarvitsetko testiautomaatiopalveluja?

Annamme mielellämme lisätietoja palveluistamme! Kysy puhelimitse soittamalla numeroon 050 487 3265.